• Lopašićeva 1b, 44250 PETRINJA

ŽUPAN OTVORIO NOVU AMBULANTU DENTALNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U PETRINJI

Novu ambulantu dentalne zdravstvene zaštite u Petrinji otvorio je u ponedjeljak, 20. ožujka 2017. godine, župan Ivo Žinić. Ova je ambulanta otvorena kao odgovor na potrebe Petrinjaca. Već više godina osjeća se njen nedostatak, ljudi nisu imali mogućnost izbora, liječnici su svi imali previše pacijenata.

Za potrebe nove ordinacije uređen je prostor i iz decentraliziranih sredstava Sisačko-moslavačke županije nabavljena nova stomatološka stolica, vrijednosti oko 200 000 kuna.

Župan Ivo Žinić je od srca pozdravio ovo poboljšanje u zdravstvenoj zaštiti ovog dijela Županije: „Doista mi je čast i zadovoljstvo biti danas u Petrinji, a pogotovo u ovoj prigodi kad otvaramo i nova radna mjesta. Ovo će sigurno doprinijeti da imamo još kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu, vezano za dentalnu medicinu. Petrinja to zaslužuje. Vjerujem da će naša nova, mlada doktorica i te kako voditi brigu o mladima, učenicima, koji će onda imati potrebno dentalno zdravlje. Ja uvijek govorim: Moramo imati zdravu populaciju, jer nas je sve manje i ako želimo opstati u globalnom društvu moramo se brinuti da imamo mlade, zdrave ljude. Tako ćemo poslije puno manje novca trošiti na liječenje, a više ćemo moći ulagati u razvoj, u radna mjesta, u gospodarstvo i sve ostalo. Ono što mi želimo napraviti je da zdravstvena zaštita bude što je moguće bliže našim stanovnicima.“